Hollands Wild

Hollands Wild staat voor het voorkomen van verspilling van de natuurlijke rijkdommen en verwerkt deze natuurlijke oogst voor de horeca, boerderijwinkel, vers-speciaalzaak en steeds vaker maaltijdboxen. We willen deze natuurlijke oogst graag herkenbaar en onderscheidend maken van de massa. In de praktijk blijkt dat deze natuurlijke oogst soms nauwelijks of ineffici├źnt benut wordt en dat is onnodige voedselverspilling van een natuurlijke en duurzame oogst.

Ambacht en traditie
Traditioneel wordt wild vooral in de herfst gegeten terwijl de jacht op verschillende soorten wild het hele jaar plaats vindt. Alleen in het voorjaar is de jacht op een laag pitje. Ganzen worden bijvoorbeeld vooral in de zomer geschoten, dit is een mooie vervanging van de tamme eend die dan veel gegeten wordt. Onze natuuroogst wordt op ambachtelijke wijze veelal handmatig verwerkt. De smaakvolle eindproducten ontwikkelen wij samen met de producenten waarmee we nauw samenwerken. Wij kiezen de receptuur die het beste recht doet aan het Hollandse wild.

Partners
Samen met Dirk-Jan Polak, Marinus Roobol en Jo Kloet is Rutger van Soelen partner in Hollands Wild. Een prachtig bedrijf dat zich volop ontwikkelt.


Hier vind u de link naar de site van Hollands Wild