FPD 2018

InspirAktie helpt Food Professional Day 2018

Samen met Hollands Wild is InspirAktie betrokken bij het van de grond krijgen en organiseren van de Food Professional Day 2018.

Food Professional Day is zoals de naam al zegt bedoeld voor professionals uit de voedingsketen en wordt georganiseerd door Hogeschool Rijn-IJssel.
Na een eerdere poging, is het voor 2018 gelukt om Wild als thema op te voeren voor de FPD 2018.
Het thema zal via verschillende invalshoeken belicht worden. Hoe te bereiden, waar komt het voor, wanneer etc.

Hopelijk draagt de dag bij aan het besef dat er in Nederland veel wild te krijgen is, met name buiten het traditionele ‘jacht seizoen’. Het meeste is zelfs in de zomermaanden beschikbaar. Het wild dat dan geschoten wordt is met name wilde ganzen, in het kader van schadebestrijding. Daarmee is het formeel wettelijk zelfs geen jacht, maar bestrijding.
Tenslotte heeft het scharreligste vlees uit onze eigen polders natuurlijk een bijzonder kleine ecologische voetafdruk en vindt bijvoobeeld het Wereldnatuurfonds Duitsland wild de beste keuze als je op zoek bent naar het meest milieu- en diervriendelijkste vlees.
Hier het linkje naar hun Einkaufsratgeber Fleisch.

Het belooft een mooie dag te worden met zowel workshops als plenaire voordrachten.
Het vind plaats 8 oktober 2018 te Wageningen.

Inmiddels is de FPD geweest. Voor belangstellenden is hier verdere informatie terug te vinden over de Food Professional Day 2018