InspirAktie en Slow Food

Sinds een aantal maanden werkt InspirAktie samen met Slow Food Nederland aan de ondersteuning van die beweging.

Slow Food is een internationale voedselbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem.

Slow Food stelt zich op het standpunt dat iedereen recht heeft op goed voedsel; duurzaam geproduceerd tegen een eerlijke prijs. Daarom brengen ze mensen uit de hele voedselketen samen: boeren, tuinders, chefs, vissers, wetenschappers, ondernemers en consumenten.

Betrokken zijn bij deze beweging past natuurlijk helemaal bij de inzet van InspirAktie en Rutger van Soelen. Net als de deelname in Hollands Wild gaat het hier om het bevorderen van eten dat puur, lokaal en authentiek is, met respect voor natuur en cultuur.

We gaan werken aan een nauwere samenwerking tussen de Ark van de Smaak en de Chef’s Alliantie.

Het hart van de beweging. Wil je immers producten en de bijbehorende cultuur, gebruiken en ’terroir’ levend houden, dan moeten we zorgen dat die producten gegeten worden. Bekendheid en liefde via tafel, glas en bord.